3 robots iwally

Gevaren en bedreigingen op het WWW:

Virussen Spyware Malware Hackers Botnets Trojans Ransomware Backups

Je slaat steeds meer data op, foto’s, documenten, video’s, apps… e-mail? Vroeger had je telefoon 16gb opslag en was dat behoorlijk veel, nu heeft de nieuwste telefoon 256 GB opslag! Een telefoon! De hoeveelheid data die we kunnen opslaan groeit enorm hard. 

Met iedere extra megapixel die worden toegevoegd aan je smartphone groeit de foto weer met een paar MB per foto. Alles wordt in HD gefilmd, geschoten en opgeslagen.

Maar hoe veilig is al die data nu echt? Het neemt steeds meer ruimte in op de hardeschijf, SD kaart of externe schijf. Maar bij een crash? Ben je dan alles kwijt?

Waar sla je back-ups nu het beste op? Is dat een cloud dienst, als Dropbox, Google Drive? Of toch een NAS waar je alles op zet bij je thuis? Of is een externe harddisk misschien een betere optie? Kom je er nog uit? Misschien weet je het gewoon niet meer en zoek je advies over wat je nu het beste kunt doen om je foto’s, video’s en ander materiaal veilig op te slaan. Wij kunnen je hierbij helpen.

Wij van iWally vinden het belangrijk dat jouw data niet verloren gaat, met deze pagina willen we dus informatieve informatie bieden over hoe je eenvoudig een back-up kunt maken van al je belangrijke data.

Datadragers zijn kwetsbaar, back-ups worden niet altijd op een correcte manier gemaakt, verwarring over wat een back-up nu precies is. Er zijn nog wel wat meer problemen te noemen die gebruikers regelmatig uitdagen. 

Even voor de goede orde, een back-up van je data is het volgende: een exacte kopie van je bestand zoals je dat hebt staan op je computer waar je mee werkt. Je hebt dus 2 exemplaren (of meer) van je bestand. Waardoor je kunt terugvallen op de kopie, zonder gegevens te verliezen.

Niet iedere back-up is de andere. Zo is de back-up misschien verzekerd voor dataverlies, maar wat al er brand uitbreekt? Als je back-up wordt gestolen? Wat doe je dan? In de cloud zetten roepen veel mensen dan, maar daar bestaan ook limieten! Als je veel foto’s hebt betaal je aan de hand van hoeveel data je hebt. Maar Google is toch gratis? Ja, maar tot een beperkte hoeveelheid data.

Wil je meer informatie over wat de juiste back-up oplossing is voor jou? Je bedrijfsdata of netwerk? Neem gerust contact met ons op voor een informatief gesprek over wat er mogelijk is en past in jouw situatie.