3 robots iwally

Ghostery de nieuwe Adblock!

Hallo gebruikers van Adblock voor Chrome en Firefox, voor lange tijd was Adblock een geweldig product voor Chrome en Firefox.

Maar om verschillende redenen is het beter om over te stappen op Ghostery. Ghostery is een plugin die meer doet aan het stoppen van trackers, en tegelijkertijd advertenties blokkeert.

Adblock kent al enige tijd wat problemen, zo gebruikt adblock een immense hoeveelheid aan geheugen terwijl Ghostery slechts 1/4 daarvan nodig heeft. Maar Ghostery vereist iets meer instellingen, de eerste keer.

 

Ook is het iets minder gebruiksvriendelijk en blokkeert het bepaalde content i.v.m. privacy tenzij je het daadwerkelijk wilt zien.. tegenover Adblock is dit wel een punt van aandacht aangezien het hierdoor iets lastiger is voor wat minder ervaren gebruikers.

Echter voor de volgende redenen kiezen wij toch voor Ghostery tijdens de installatie van onze systemen vanaf begin februari.

Ghostery is te verkrijgen in de Web store van Chrome en Firefox addons.

Chrome webstore: https://chrome.google.com/webstore/detail/ghostery/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij?hl=nl

Firefox addons: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/ghostery/

 

 

 

Schakel Windows 10 upgrade notificaties uit

Veel mensen zijn prima tevreden met Windows 7 en hebben totaal geen behoefte om over te stappen op Windows 10. Deze gebruikers blijven liever waar ze zijn, bij Windows 7.

Dat is ieder zijn goed recht, maar Microsoft is ervan overtuigd dat deze mensen ongelijk hebben en valt men dan telkens lastig met meldingen over de gratis upgrade naar Windows 10.

Niet iedereen is hier blij mee. Wij ook niet altijd. Wilt u deze update melding uitschakelen dan kunt u het programma GWX control panel installeren. Het programma is hier verkrijgbaar: http://ultimateoutsider.com/downloads/

Het programma is zeer eenvoudig en rekent af met de Windows 10 update notificatie. Wij hebben het programma getest en het werkt uitstekend voor onze klanten..

Windows 10 GWX

Leer programmeren met Minecraft en Microsoft

Microsoft en Mojang hebben vandaag in samenwerking met code.com een cursus ontwikkeld gericht op jongeren en kinderen om te leren programmeren. Het gaat om een gratis cursus ontwikkeld in het teken van Hour of Code, een jaarlijks terugkerende campagne om programmeren onder de aandacht van kinderen en jongeren te brengen.

Als jij ook graag wilt leren programmeren, ga dan naar de website van code.com, https://code.org/mc

In de cursus wordt geleerd hoe Steve of Alex kan luisteren naar commando's. Code.com gebruikt hiervoor de achterliggende visuele programmeertool Blockly, dat zeer toegankelijk is voor iedereen. Wij moedigen dan ook aan om iedereen te proberen om een stukje code te schrijven aan de hand van deze cursus.

In Nederland en in andere landen is en dreigt een groot tekort aan programmeurs en zeker goede programmeurs die meer kunnen bieden. Programmeurs hebben de mogelijkheid om de wereld op een eenvoudige manier een beetje te verbeteren.

Wapen je tegen ransomware tips en advies

Steeds vaker komen klanten langs met vragen over ransomware en of wij hun bestanden kunnen terugkrijgen. Helaas is dat vaak niet mogelijk zonder dat er betaald wordt. Veel mensen hebben namelijk geen backups of dan wel een backup die afdoende beschermd is tegen de ransomware. In zo'n geval wordt tevergeefs ook de backup van de gegevens versleuteld. Op dat moment sta je even stil en is er niets meer aan te doen.

In dit artikel geven wij tips om je te wapenen tegen ransomware en hoe je een goede backup "bouwt" die niet door ransomware besmet kan worden. Laten we beginnen met een video waarin ransomware wordt gewaarschuwd voor Raansomware door de High Tech Crime Unit van de politie.

Ransomware is software die je bestanden versleuteld. Na de versleuteling kun je niets meer met het bestand en de enige manier waarop je weer bij het bestand kunt, is door te betalen voor de sleutel die je toegang geeft tot het bestand.

Dit is zeer vervelend voor mensen die belangrijke bestanden en data opslaan op hun pc, laptop dan wel hardeschijf. Bijna iedereen dus.

Maar wat doe je nu tegen ransomware, en hoe voorkom je het? En hoe zorg je voor een goede backup zoals in het filmpje door de politie wordt geadviseerd? Hieronder leggen wij uit.

1. Wapen je tegen ransomware door middel van een antivirus pakket.

Stap 1 is noodzaak, gebruik een goed antivirus pakket, voorbeelden zijn Avira Antivirus Free, Nod32, Symantec, of bijvoorbeeld Kaspersky. Deze pakketten bieden goede detectie voor de meeste ransomware.

Lees meer: Wapen je tegen ransomware tips en advies