3 robots iwally

Gevaren en bedreigingen op het WWW:

Virussen Spyware Malware Hackers Botnets Trojans Ransomware Backups

Hoe voorkom je een virus, een infectie met malware of adware? Iedereen heeft er wel eens last van gehad, tijdens het internetten komen er plotseling schermen in beeld met een aanbieding of reclame aan de linker- of rechterzijde van het scherm of erger, door de tekst heen.

 

Wanneer iedere site een popup scherm of ander venster met reclames dan heb je waarschijnlijk te maken met adware of potentional unwanted software op uw besturingssysteem.

 

De vraag is echter niet hoe kom ik er vanaf, maar hoe voorkom je zoiets? Om te beginnen heeft u tegenwoordig niet alleen een virusscanner nodig, maar ook een scanner die dit type software opspoort, deze programma’s adware en potentional unwanted software vallen namelijk niet altijd onder het kernwoord “virussen”. U heeft dus antimalware en anti adware software nodig hiervoor.

Bepaalde virusscanners integreren deze twee of drie scanners in één, om te beginnen is dat een goede start. Door het gebruik van een betere virusscanner die deze zaken direct kan identificeren voorkomt u automatisch een hoop ellende.

De grootste oorzaak van malware en adware op computers zijn meestal onervaren gebruikers die een bepaald doel proberen te bereiken, bijv. het downloaden van spelletjes of software. Daar is niets mis mee, maar deze onervaren gebruikers downloaden de software en spelletjes op de verkeerde website.

Er zijn tegenwoordig veel websites die misbruik maken van deze onwetendheid van deze gebruikers en zo allerlei software mee installeren die dit veroorzaken. Een goed advies is dan ook, controleer goed waar u bepaalde software of games download. Weet u niet goed waar het vandaan komt en of het betrouwbaar is, stop dan. Ga niet proberen om iets te downloaden op een website waar u geen verstand van heeft.

De gebruiker is tegenwoordig in de meeste gevallen de oorzaak van adware of malware. Maar het kan ook zo zijn dat u een oude browser gebruikt. U weet wel, dat programma waar u de www intikt, misschien wel internet explorer? Wij adviseren u om Google Chrome te gebruiken dan wel Mozilla Firefox. Deze browsers voorzien u sneller van automatishce updates en zijn innovatief waar internet explorer conservatief en stabiliteit geeft.

Zo kunt u eenvoudig een adblocker installeren in Google Chrome, welke advertenties tot een zekere hoogte blokkeert om zo uw internetervaring te verbeteren. (minder afleiding)

Met deze tips hopen wij u te helpen om veiliger gebruik te maken van het internet en de mogelijkheden van uw besturingssysteem. Mocht u graag naar uw computer of laptop laten kijken dan kunt u gerust contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00