3 robots iwally

Je bent er vast wel bekend mee, je laptop maakt een hoop lawaai, de fan of ventilator loopt te blazen. Je laptop zit vol met stof en raakt misschien zelfs wel oververhit, en valt uit? Dan is je laptop nodig toe aan een schoonmaak waarbij al het stof in de laptop wordt verwijderd.

Wist je bijvoorbeeld dat voor oorzaken waardoor een laptop "sterft" stof de grootste veroorzaker is? Laptops die geen beeld meer geven en niet meer kunnen worden gerepareerd hebben vaak ge maken gehad met oververhitting.

Door de oververhitting raakt de processor of videokaart beschadigd. Dit gebeurd niet direct maar bij constante blootstelling hoge temperaturen kan de videochip of processor er genoeg van hebben en is het gedaan.

Het vervangen van zo'n chip is vaak een zeer kostbare reparatie. Zo'n reparatie is vaak duurder dan de laptop zelf. Daarom is het uiterst belangrijk dat een laptop met symptomen van oververhitting z.s.m. wordt ontdaan van stof.

Zo kan er worden voorkomen dat de laptop heet wordt.

Wij raden af om een extra ventilator of fan te kopen voor onder de laptop omdat deze alleen het symptoom van een heet wordende laptop bestrijdt, maar niet de directe oorzaak aanpakt.

De directe oorzaak is namelijk vaak stof, die de warmte uitgang(en) van de laptop blokkeert. Of koelpasta die verouderd is en niet genoeg koeling geeft aan de heatsink waardoor de processor of videochip veel te warm wordt in de laptop.

De kosten van een schoonmaak van een laptop zijn altijd lager dan wanneer er schade is ontstaan door de hoge temperaturen. Voor de kosten van een reparatie kunt u contact met ons opnemen.

Over het algemeen liggen de kosten voor reparatie tussen de 35 en 50 € per laptop.