3 robots iwally

Wanneer je tablet een virus heeft dan kan dat heel vervelend zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je een virus van je tablet verwijderd.

Alvorens te verwijderen is het aanbevolen om een backup te maken van je foto’s, contacten, Whatsapp berichten, sms, en apps op je tablet.

Zoiets kan je doen met bijvoorbeeld Titanium Backup. Indien dat niet lukt kan je ook alle data naar je computer of laptop kopiëren.

Als je klaar bent met het kopiëren van de data dan is het raadzaam om een virusscanner te installeren op je tablet. Deze gaat dan scannen naar alle bekende virussen op je tablet. Een voorbeeld van zo’n scanner is Avast Antivirus je kan deze app hier vinden, Avast Antivirus & Security. Wanneer dit niet werkt kan je op je telefoon een andere scanner proberen, bijvoorbeeld Kapersky Mobile Security.

Voer met deze apps een scan uit op je tablet. Wanneer je dit gedaan hebt kan het goed zijn dat het virus weg is, zo niet dan is er nog één effectieve oplossing. Reset je tablet naar de fabrieksinstellingen.

Let wel, wanneer je dit doet verlies je al je instellingen, apps, en opgeslagen voortgang op je tablet van apps. Maak daarom eerst een backup zoals eerder aangegeven! Na het maken van de backup kan je op de website van de fabrikant een handleiding vinden over hoe je de tablet kan herstellen naar de fabrieksinstellingen. Hierna is de tablet weer schoon van virussen en andere adware, trojaanse paarden of andere zaken.

Mocht het toch allemaal niet lukken dan kan je contact met ons opnemen. Je kan de tablet dan naar ons opsturen of langsbrengen en dan gaan wij de bovenstaande stappen uitvoeren op je tablet.

Na het verwijderen van een virus van je tablet is het belangrijk om je af te vragen hoe je aan het virus bent gekomen. Dat is meestal door het downloaden van gratis apps met veel advertenties of het downloaden van apps uit een andere bron dan de Play Store. Hou je je hiermee bezig probeer hier dan voorzichtig mee te zijn en laat de antivirus scanner deze nakijken alvorens je deze app gebruikt.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50