3 robots iwally

Hoe verwijder je een virus? Simpel, met een virusscanner natuurlijk!, zou je zeggen. Het tegendeel is echter vaak waar, de virusscanner was al geinstalleerd op de PC en heeft het virus in eerste instantie niet gezien. Na een scan te hebben uitgevoerd is het virus nog steeds actief en meldt de virusscanner dat er geen virus aanwezig is op de PC.

In zo’n geval heeft de virusscanner niet de juiste capaciteiten om het virus te vinden en wordt er uitgevallen naar andere programma's.

Een voorbeeld waarmee hardnekkige virussen alsnog zijn te verwijderen is Malware Bytes Anti Malware, of ook wel afgekort naar MBAM. Dit programma is uitstekend geschikt voor het verwijderen van veel virussen en restanten daarvan.

Wat echter niet mag worden vergeten is dat een besmet systeem grondig gescand moet worden met verschillende tools naast MBAM omdat een besmetting zich vaak op bijzondere plekken schuil houdt om detectie te voorkomen. Het advies is dan ook om een scan door een profesional te laten uitvoeren.

Een vaak theoretisch beter verantwoorde keuze is om het systeem volledig opnieuw te installeren waarbij alle programma’s en instellingen worden gewist van de hardeschijf en de laptop of computer opnieuw wordt geinstalleerd.

Gelukkig is dat vaak niet nodig wanneer u de juiste kennis heeft over het schoonmaken van het systeem. Wanneer u uw laptop of computer brengt naar iWally dan zorgen wij ervoor dat het systeem weer volledig virus, spyware, malware, adware, ransomware vrij bij u terugkomt.

Zo bent u verzekerd van een veilig systeem en kunt u rustig aan de slag. Let echter wel op de tips die wij u meegeven na een besmetting zodat u deze in de toekomst kunt voorkomen.

Een ander programma wat vaak wordt gebruikt is adwcleaner, afgekort naar Adware cleaner. Dit programma ruimt een hoop adware op. Waarschuwing alvorens het gebruik van deze programma’s is echter wel dat deze mogelijk schade kunnen toebrengen aan uw systeem indien u niet weet wat u doet. Let daarom goed op.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00