3 robots iwally

Je wilt je laptop of computer beveiligen? Goed plan! Maar waar begin je met zoiets?

Weten wie je beveiligd en scannen

De eerste zorg is ervoor te zorgen dat je weet welke antivirus er nu op de computer staat en of deze up-to-date is.

Wanneer je er zeker van bent dat deze up-to-date is en recent kun je extra beveiligingen aanbrengen. Tip, alvorens je verder gaat is het een idee om een volledige systeemscan uit te voeren. Dit is aan te bevelen, je kan dit doen door de virusscanner te openen en een scan uit te voeren.

Aanvullende maatregelen en beveiligingen

De maatregelen die je nu kan nemen zijn bijvoorbeeld een anti malware scanner installeren als aanvulling op je bestaande virusscanner. Deze twee programma's kunnen tegelijkertijd worden gebruikt in tegenstelling tot twee virusscanners.

Een goed programma daaroor is Malware Bytes Anti Malware. Met dit programma kun je een volledige scan uitvoeren over je systeem. Door deze scan regelmatig uit te voeren kun je problemen vroeg opsporen voordat verdere besmetting plaatsvindt.

Voorkom ongewenste software tijdens installatie
Verder is een programma dat ongewenste software voorkomt als Unchecky handig wanneer je per ongeluk software mee installeert met een download.

Spybot 2, Spyware remover is ook een heel goed programma voor het verwijderen van ongewenste software. Dit is de opvolger van een oud programma genaamd Spybot Search & Destroy.

Met dit programma kan je een uitgebreide scan uitvoeren over je systeem net als met Malware Bytes maar dit programma is nog wat effectiever.

Naast al deze scanners is een firewall op het systeem activeren geen overbodige luxe. De Windows Firewall biedt tegenwoordig voor de meeste gebruikers afdoende bescherming tegen bedreigingen. Wanneer u toch nog meer zekerheid wilt dan kun je een pakket als Norton 360 proberen dat ook een eigen intelligente firewall bevat.

Let wel even op het volgende, combineer nooit twee antivirus oplossingen. Terwijl je wel meerdere anti malware, adware en andere scanners kan draaien is het realtime draaien van twee virusscanners niet aan te bevelen.

Controleer of al je software nog wel up-to-date is
Als laatste kan je regelmatig kijken of al je software, plugins en andere zaken nog up-to-date zijn. Dat kan met het programma Patch My PC gebruiken. Hiermee kan je de computer automatisch voorzien van software updates, waaronder Java, Flash, Adobe Reader, Ccleaner en andere applicaties.

Wanneer je gebruik maakt van al deze maatregelen is je computer relatief goed beveiligd tegen virussen en andere bedreigingen.

Mocht je deze maatregelen te ingewikkeld vinden, maak dan een afspraak met ons zodat wij je computer optimaal kunnen beveiligen voor je!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00