3 robots iwally

Upgrade nu uw XP installatie

Gebruikt u nog Windows XP? Dat kunnen wij ons best voorstellen. Ook wij gebruiken nog XP systemen in een testomgeving.

Maar misschien heeft u nog wel een PC of laptop met Windows XP die nog prima functioneert en weet u eigenlijk niet waarom XP plotseling niet meer zou voldoen?

Even kort samengevat komt het op het volgende neer, Windows XP dateert haar introductie uit 2001, Microsoft heeft al rond 2006 bekend gemaakt de ondersteuning van XP te beëindigen per 8 April 2014. Dat was destijds nog ver weg. Plotseling is het inmiddels Februari 2014 en gebruiken nog veel gebruikers Windows XP.

Wanneer Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP betekent dit dat u niet langer iedere maand automatische updates krijgt van Windows. Deze updates zorgen ervoor dat u beveiligd bent tegen de laatste exploits en beveiligingsrisico's die bekend zijn bij Microsoft, zodat u minder kans loopt om geinfecteerd te raken met ongewenste software als virussen of last heeft van hackers, of andere narigheden. Per 8 april houdt deze ondersteuning echter op vanuit Microsoft wat betekent dat u meer risico loopt op het internet met uw machine.

Daarom adviseert Microsoft gebruikers van Windows XP te upgraden naar een hogere Windows versie, veel gebruikers hebben voorkeur bij Windows 7, zo ook wij. Mocht u uw PC willen upgraden naar Windows 7 dan kunt u dit via ons doen.

Echter zijn veel pc's maar ook laptops uit die periode niet geschikt om het nieuwe besturingssysteem van Windows 7 te draaien. Deze pc's en laptops kunnen soms nog wel geupgrade worden om Windows 7 te draaien. Mocht u interesse hebben in een upgrade naar Windows 7 of hoger dan beoordelen wij altijd eerst de PC of laptop of deze dan wel geschikt is naar onze mening voor zo'n upgrade.

Voor de computers en laptops die niet geschikt zijn voor de upgrade naar Windows 7 bieden wij een alternatief aan, genaamd Elementary OS. Dit is een besturingssysteem gebaseerd op Ubuntu Linux dat zeer eenvoudig in gebruik is met alle basisfunctionaliteiten aan boord die u als dagelijkse gebruiker nodig heeft. U kunt hier ook voor kiezen wanneer uw computer wel geschikt is voor Windows 7.

De voordelen van dit systeem zijn divers, het kent uiteraard ook enkele nadelen. Mocht u meer informatie willen over wat de beste oplossing is voor uw situatie, neem dan contact met ons op.